Framåt hållbart - Glasriket

Glasriket On Tour

Hur går det till att odla bananer i Sverige? Den vetgirige får svaret i serien Glasriket On Tour. Här besöks och intervjuas fyra företagare i Glasriket om deras satsningar och hur de tänker kring ämnet hållbarhet.

Visa upp ditt företag i Naturkartan

2020 gjorde Destination Glasriket AB en satsning och anslöt destinationen till Sveriges största plattform för naturnära upplevelser. Har du en naturnära verksamhet du vill visa upp, kontakta oss!

2 miljoner användare

Naturkartan har över 2 miljoner unika användare årligen. Dessutom ökar turismrelaterade sökningar på nätet mer i Sverige än i andra länder. Visst är detta goda skäl att visa upp ditt utbud digitalt?

Finslipa ditt erbjudande mot bussresearrangören

Att vara förberedd gör upplevelsen för turisten bättre men hjälper dig också i första mötet med bussresearrangören. Här finner du tips och inspiration för ett lyckat samarbete

Få koll på stöden

Att bli mer hållbar gör affärsnytta i form av stärkt konkurrenskraft och ökad lönsamhet. Här nedan får du tips om stöd och inspiration.

Mer om hållbarhet

Verksamt.se har tagit fram 7 enkla men smarta tips som start på det hållbara företagandet. Agenda 2030 är ett begrepp som återkommer i informationsflödet. I den andra filmen får du en grundläggande förklaring av begreppet.

Klimatsmarta resor i besöksnäringen

Detta projekt vill utveckla klimatsmarta resor inom besöksnäringen i Småland och på Öland som är tillgängliga för alla. Målet är att testa, utvärdera och sprida lösningar för klimatsmart och attraktivt resande till, från och inom tre destinationer

Vy med sjö från Bjällingsmålaleden Glasriket

Klimatsmarta resor i Glasriket

Genom att arbeta med projektet är förhoppningen att stärka konkurrenskraften i en viktig tillväxtbransch när kunder och samhället ställer allt högre krav

Läs om projektet
Cyklister på grusväg med vårblommor på båda sidorna av vägen Glasriket