Om oss - Glasriket

Om Glasriket

Hit, till ett litet område i Kronobergs och Kalmar län i Småland, det vill säga Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner, kommer många besökare varje år. Många återvänder gång på gång. Det är enkelt att förstå varför. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är ett skådespel man aldrig tröttnar på. Men även utanför glashyttornas värme finns mycket att uppleva. Här hittar du såväl kulturhistoria, mängder av natur-upplevelser samt ett stort utbud av shopping och övriga aktiviteter. Varför inte fiska i någon av de många sjöarna, cykla dressin på en av de gamla järnvägarna eller ta en kurs för att själv lära dig grunderna i glasblåsning.

Om Destination Glasriket AB

Destination Glasriket AB är Glasriket-kommunernas officiella bolag för marknadsföring och utvecklingsfrågor inom besöksnäringen. Vår uppgift är att marknadsföra och sälja hela besöksmålet Glasriket. Bolaget ägs av de fyra kommunerna Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge.

Kommunikation och marknadsförng

AB Glasriket marknadsför och informerar om besöksmålet Glasriket. Vi är mest aktiva på den svenska marknaden. Tillsammans med Region Kalmar Län och Destination Småland i Kronoberg medverkar AB Glasriket också i ett gemensamt arbete för att marknadsföra oss mot den internationella besökaren.

En aktör för utveckling

AB Glasriket initierar och driver projekt för att främja utvecklingen av områdets besöksnäring. AB Glasriket medverkar också i projekt initierade av Region Kalmar Län och Destination Småland i Kronoberg.