Vidinge Gård - Glasriket

Vidinge Gård är ett gemytligt, familjärt och hundvänligt pensionat som ligger mitt i Glasriket i det natursköna Småland, 2 km utanför Älghult. Här bor du ute på landet, omgiven av hagar med betande kor, skog och grusvägar med närhet till fiske och fina naturreservat.

På Vidinge Gård finns det rum med hotellstandard med eget badrum som är bäddat och klart. Även rum av vandrarhemstyp eller B&B där tre rum delar på två badrum. Här väljer du själv om du vill boka bäddat eller ta med egna lakan/handdukar.  För samtliga rum finns möjlighet att boka med lakan/handdukar och frukostbuffé. Alla rum har tillgång till det gemensamma köket för den som föredrar egen matlagning. På bottenvåningen finns två rymliga lägenheter med eget kök, badrum, allrum med matplats samt tre separata sovrum med plats för upp till 7-8 personer. Passar perfekt för familjen eller det lilla sällskapet som gärna umgås men föredrar egna sovrum.

Hundar är välkomna i alla rum och får gärna leka i trädgården med pensionatets egna hund. I trädgården vid infarten till pensionatet finns plats för upp till sex ställplatser för husvagn eller husbil med el och tillgång till bad och kök i pensionatet. Möjlighet finns även att stå på parkering i mån av plats, utan el och serviceutbud till ett reducerat pris. Det går också utmärkt att hyra hela pensionatet, eller en våning, för fester, bröllopssällskap, släktträffar, företagsevents mm.

Restaurangen

I restaurangen serverar de god och ärlig mat, lagad från grunden, med fokus på lokalt och egenproducerat, odlat på gården eller från skog, mark och vatten. Boendegäster kan boka till en riklig, varierad frukost. Under högsäsong finns även lunch/lunchpaket samt middag som de serverar i matsalen, på uteserveringen eller i den mysiga puben. På sommaren när väder tillåter erbjuds det ofta grill med varierat utbud även öppet för allmänheten. Fullständiga rättigheter finns.

Aktivitet

På Vidinge Gård finns även Fiskecenter för Strömfiske Alsterån. En 15 km lång naturskön sträcka med öringfiske utan trängsel i strömmande vatten med vildmarkskänsla som i Norrland. Runt omkring Vidinge Gård finns gott om möjligheter till aktiviteter för naturälskare. Fiske, cykel/vandringsleder, fågeltorn (800m från gården), svampskogar och utflyktsmål för dagsturer. Söker du efter en lugn och skön semester kan du nyttja den stora trädgården för sol och lek, besöka badplatsen i Älghult, skogsbada och vistas i lugnet i skogen till fots eller i en hängmatta.

Kontakta för info om fullständiga öppettider.