Svartbäcksmåla - Glasriket

Strax söder om Nybro ligger Svartbäcksmåla naturreservat. Reservatet är ett av Sveriges största tätortsnära rekreationsområden och syftet med reservatet är att skydda, gynna och stärka områdets höga naturvärden i kombination med områdets värden för rekreation/friluftsliv.

Motionsspår som på vintern blir fina längdspår, en slalombacke som sommartid utmanar till backträning uppför. Året runt är friluftsområdet Svartbäcksmåla ett populärt utflyktsmål för den som trivs i naturen – för att träna eller för att ta en lugn promenad. De uppmarkerade lederna skapar sommartid möjlighet till vandring och löpning. På området finns också ett utegym för styrketräning och för barnen finns en häftig äventyrsbana.

Under vintern finns en konstsnöbesprutad slalombacke med tre nedfarter, konstsnöbesprutade & spårade längdåkningsspår samt en stor pulkabacke. Värmestuga, grillplats och möjlighet att hyra slalomutrustning. Nybro ski och Nybro slalomklubb bedriver vinteraktiviteterna.

Mountainbike: Området erbjuder sex mountainbikeleder på totalt 2,7 mil. Dessutom finns teknikbana, flowtrail och pumptrack.

Vid stora parkeringen i Svartbäcksmåla finns det även fyra ställplatser för husbil att boka. Alla platser har tillgång till eluttag. Bokning av ställplats sker genom Nybro Camping.