Nybro Stora Hotellet - Glasriket

Nybro Stora Hotellet erbjuder logi, konferens samt mat och dryck i två fina restauranger. Hotellet är beläget mitt i det småländska Glasriket med närhet till Växjö, Kalmar och Öland.

Hotellets röda tråd är klassisk Art Deco stil, en stil som dominerade under 20-30 talet.  Vad det gäller just inredningen på hotellrummen förmedlas den stilen genom de tidstypiska tapeterna.  Rummens inredning är sedermera med kvalitetsmöbler i massiv ek. Som gäst sover du i svensktillverkade sängar och skriv- och nattduksbord är handgjorda av en lokal småländsk snickare, såklart i massiv ek. Här är samarbete med när-/och lokalproducerade matleverantörer viktigt men även när det kommer till inredning använder sig hotellet av företag i Nybro med omnejd.

I restaurangen serveras vällagad mat tillagad i stor utsträckning med lokala och närproducerade produkter. Dagens lunch serveras måndag-fredag där köket erbjuder vällagad husmanskost, se menyn på hemsidan. Dagligen bakas det eget bröd och bakverk. På kvällarna avnjut en måltid från a la carte menyn.

I Stadshussalen på våning 1 hittar du Gunnar Theanders främsta verk, freskomålningen. I målningen skildras Nybros historia från hantverksort till industristad. På målningen finns Nybros kända byggnader och personer ur det förflutna återgivna. Freskomålningen är signerad Gunnar Theander 1968 och invigdes den 11 april 1969. Öppen visning fredagar kl 14-16.