Mundekulla EcoTower - Glasriket

Mundekulla EcoTower reser sig 25 meter ovanför kullen där tornet är byggt. Panoramautsikten från toppen låter dig se de omgivande skogarna så långt som 5 mil bort.

Drömmen om tornet föddes redan under 1940-talet när Berndt Elmberg, grundaren av Mundekulla, som barn drömde om att bygga ett torn för att se vad som fanns bortom skogen han växte upp i. Berndt startade byggnationen nära slutet av sitt liv och hann med att njuta av utsikten innan han gick bort. Vid årsskiftet 2023/2024 välkomnade vi de första gästerna i tornet. Den hyllade svenske arkitekten Stig Bengtson, som specialiserat sig på restaurering av stavkyrkor, spelade en avgörande roll i designen av detta mästerverk i trä. Stödd av 8 pelare i tall från den lokala skogen, kan nu EkoTornet avslöja att bortom skogen ligger… mer skog!

Välkommen till Småland i södra Sverige och till detta, utan överdrift unika boende!

Välj ett rum med privat tillgång till Trädtopps Loungen, eller två rum med privat tillgång till loungen på bottenvåningen som har ett stort fullt utrustat kök. Eller hyr hela tornet med sovplats för upp till 8 personer! Ta en drink i Trädtopps Loungen, sjunk ner i en god bok, eller bara ta det lugnt högst upp i tornet.

Alla som hyr Mundekulla EcoTower har så klart tillgång till terrassen allra högst upp.