Lessebo Handpappersbruk - Glasriket

Lessebo handpappersbruk har anor sen 1600-talet. Det började en gång i tiden som järnbruk och har därefter omvandlats till pappersbruk. Här har det varit många brukspatroner, många arbetare och många människoöden att berätta om. En gång i tiden var den här trakten gränsbygd mellan Danmark och Sverige. Pappersbruket kom till efter att man börjat anlägga Örlogsstaden Karlskrona efter 1648. Många är de författare och konstnärer som använt sig av Lessebo-pappret. Vilhelm Moberg och August Strindberg för att nämna några. Följ med på en spännande guidad visning i det gamla handbruket.

Turen tar 45-60 minuter beroende på gruppstorlek och inkluderar en kort film där man ser hur tillverkningen går till.

Byggnaden saknar hiss men möjlighet finns att gå runt på utsidan av byggnaden för att ta sig till kypen och nedre botten. Anmäl detta vid bokning så ser vi till att ledsagare finns som kan följa med.

Guidade turer

Under perioden 1/7 – 13/9 genomförs 4 guidade turer per dag under måndag – fredag.

Dessa sker klockan 11:00. 12:30. 14:00 samt 15:00. För att säkra din plats föreslår vi att du bokar din biljett i förväg. Vi har Drop-in i mån av plats.

Gruppbokningar

Året runt erbjuder vi gruppbokningar. Det går bra att vara upp till 30 personer i en grupp och visningen tar ungefär 1 timma. Detta behöver förbokas och önskas det möjlighet till fika så anger du det i samband med bokningen.

Här kan du läsa besöksmålets broschyr