Kosta Boda Art Hotel - Glasriket

Kosta Boda Art Hotel är ett färgsprakande designhotell, inrett av Kosta Bodas formgivare och en hyllning till svensk glaskonst. Här löper glaset som en röd tråd från inredningen, varje rum unikt inrett, ända till hotellets spa där du kan ta en simtur i en utsmyckad pool och beundra konstverk i en utställning – under vattnet! Prova gärna spaavdelningens prisbelönta signumbehandling där du får en lyxig massage med uppvärmt glas.

Kosta Boda Art Hotel slog upp portarna 2009. Egentligen börjande resan 1742 när Kosta grundlades av två av Karl XII:s generaler, Koskull och Staël von Holstein. Hotellet är ett levande showroom för glaset där allt du ser är till salu. Många av gästerna kommer hit för glaset, konsten och historien men även för den prisbelönta spaavdelningen. Allt glas på hotellet är producerat på andra sidan vägen, i hyttan, av skickliga glasblåsare genom ett hantverk som förblivit detsamma i nästan 300 år.

Hotellet finner du mitt i Glasriket, Småland, i anslutning till Kosta glasbruk och Kosta Outlet. Här blandas upplevelser med rekreation och shopping allt i en miljö som andas glaskonst och design. Inom nära räckhåll finner du flera glasbruk samt större städer som Växjö och Kalmar samt Öland.