Med anor från 1960-talet har hotellet en unik arkitektur med mörkt trä och vitkalkade väggar där du förflyttas från Smålands skogar med röda stugor och vita knutar till ett unikt hotell som är inspirerat av Sydeuropa. 

Hotell Amigo & Restaurang var färdigställt 1963 och slog upp portarna med pompa och ståt med 65 enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum att hyra ut. Med den populära “Bodegan” i källaren, samt pool med glastak som kunde beskådas från restaurangnivå hade hotellet sin alldeles speciella atmosfär. Under 2015 såldes fastighet och dess verksamhet till nya ägare,  flertalet hotell runt om i Sverige gjordes om till tillfälliga flyktingförläggningar och så också i Emmaboda.

2019 bytte Amigo ägare igen, denna gången för att åter fungera som hotell, restaurang och konferensanläggning. Många av rummen i hotellet har fortfarande Retro-stil från 60- eller 70 – talet men flertalet av rummen har nyligen renoverats sedan nystarten.

Hotellet erbjuder rum i olika storlekar som är anpassade för olika smak, sällskap, budget och behov. Varje rum har eget badrum, gratis Wifi, TV på rummet samt en liten kyl. De flesta av rummen har skrivbord, garderob och vissa av rummen har även balkong. 

Hotellets restaurang serverar frukost och lunch dagligen och middag går att förboka. Beställ nygrillade måltider A la Carte som tillagats på kolgrill i det nyrenoverade restaurangköket där det erbjuds både vegetariskt, fisk, fågel och kötträtter.