Grönåsen Älg- Och Lantdjurspark - Glasriket

I Grönåsen Älg- Och Lantdjurspark, en av Sveriges största älgparker, kan du promenera den 1300 m långa skogsvägen runt parkens tre älghägn och komma djuren riktigt nära.

Du kommer att få uppleva älgar och dovhjortar i deras naturliga miljö och se älgar som är i olika stadier i livet. Älgarna är idisslare, vilket innebär att de mellan måltiderna ligger stilla och ombesörjer matsmältningen. Så ta god tid på dig. Älgarna går upp för att äta och dricka flera gånger per dag och har du tur kanske du även får se dem ta sig ett bad. Längs promenaden finns flera bänkar att pausa på eller varför inte klättra upp i något av utsiktstornen. Älgarna du möter är egna personligheter med egna namn och attityder. Det finns de älgar som är helt orädda och kan vara både keliga och busiga men det finns även älgar som är mer reserverade.

I Älgshopen hittar du sedan allt som har med älgen att göra. I shopen kan du även köpa en älgburgare eller älgkorv som du kan grilla i grillhyddan. Du kan köpa glass, varm och kall dricka och under högsäsong även fika. Passa även på att titta på parkens övriga djur som getter, grisar och hönor och missa inte att ta ett besök i älgmuseumet.