husbil inspiration - Glasriket

Tre goda argument

Varför ska du satsa på husbilsturism?

Turister vid en sjö i Glasriket

Växande målgrupp

Mellan år 2010 till 2020 har antalet husbilar i Sverige ökat med 93%. Enbart mellan 2020 till 2021 var ökningen 35%. Enligt återförsäljare är intresset fortsatt mycket starkt och antalet husbilar spås öka även framöver.

Perfect match

Husbilsresenären uppskattar lite mindre men fina vägar som slingrar sig genom ett varierat landskap. Där det finns spännande besöksmål inom natur, kultur, hantverk och historia. Och som har öppet större delen av året. Glasriket har allt detta!

På rull hela året

Huvudsäsongen för de flesta husbilsägarna är lång och pågår mellan april – oktober. Men hela 20% av husbilarna i Sverige är påställda året runt. För att kunna göra spännande utflykter när andan faller på, oavsett årstid.

Glasriket - en attraktiv destination för husbilsturisten

2020 tilldelades AB Glasriket projektmedel från Tillväxtverket. Här kan du läsa om projektet samt ta del av de lärdomar vi fått på vägen.

För dig som planerar för en ställplats

Inspireras av tre goda exempel

Läs här om några helt olika ställplatser i Glasriket. Olika förutsättningar men som samtliga bidragit till att stärka en ordinarie, eller närliggande, verksamhet. Alla ställplatser är unika och med sina unika utgångslägen. Och variation och olikheter är något som uppskattas av husbilsresenären.

Läs mer

Marknadsför din ställplats

Gör dig synlig på marknaden med din ställplats på de kanalerna där husbilsresenären söker plats för övernattning. Detta är enligt oss de viktigaste platserna.

Fler tips så att husbilsturisten hittar din ställplats

Sök på ordet Ställplats, gärna olika språk, där appar finns. Välj dem som har flest och bäst recensioner.

Se även till att du finns registrerad med din ställplats på webbplatser för de större intresseorganisationerna för husbilsturismen. Här i Sverige har vi bland annat Husbilskompisar och Husbilsklubben.