Glasriket Glöder 18-20 oktober 2024 - Glasriket

Glasriket Glöder 18-20 oktober 2024

Nu har arbetet med 2024 års Glasriket Glöder startat. 

Det heta hantverket, glöden och showen…

Vår tanke är att ”Vi vill förstärka det befintliga evenemanget med unika upplevelser mot befintliga och nya besöksflöden. Vi vill utveckla mötesplatser som idag redan har stor betydelse för besöksnäringen mot en ny och större kostym.” Destination Glasriket roll är att vara katalysator i arbetet. Vi startade arbetet under 2023 och fortsätter under 2024.

Nu har Destination Glasriket  haft med möte med samtliga platser och även haft ett arbetsgruppsmöte för att bolla idéer. Vissa saker är under process men andra saker är klara.

Det är  sju platser som har anslutit sig till evenemanget 2024

Målerås Glasbruk,  Glass Factory, Destination Kosta, Persson & Persson, Micke Johan och Pukeberg.

Ett stimulerande och kreativt arbete är nu igång. Platserna arbetar med att skapa unika program med innehåll med mat & dryck, unika upplevelser och naturligtvis en röd tråd med GLÖDEN i fokus. Kvalitet är ett nyckelord.  Spännande som tusan! I början av augusti kommer vi att börja få ta del av innehållet och vi kommer då att gå ut med SAVE THE DATE inom olika sociala medier kampanjer. Kampanjer av olika slag kommer sedan att pågå fram till den 18 oktober. Den fjärde oktober får ni hålla ögonen öppna på en bilaga som kommer ut tillsammans med Blekinge läns tidning, Smålandsposten och Barometern. Bilagan är en beskrivning över Glasriket Glöder helgen. Den går ut till 85 000 hushåll och kommer också att spridas digitalt via länk .

Följande är spikat:

Fredagen den 18 oktober kommer SM i Glasblåsning att äga rum i Kosta. Det kommer att bli en ”maffig” tillställning med inbjudna glasblåsare från hela Sverige. Det är 12-13 stycken som kommer att kunna närvara så ett hett tips är att det är ”först till kvarn som gäller”.  Det är inte klart ännu hur många som får möjlighet att besöka SM. Dock är det klart att det kommer att vara bokningsbart men fri entré. Efter tävlingen kommer Kosta att öppna upp för efterfest där du kan mingla med formgivare och designers. Du kommer också att kunna beställa mat & dryck till efterfesten.

Övriga aktiviteter är under process.

Lördagen den 19 oktober kommer besökarna att kunna delta inom såväl bokningsbara som obokade aktiviteter. Du kommer att ha möjlighet att träffa många duktiga formgivare med ett ben i designen och ett ben i hantverket. Hyttsill kommer att vara naturligt inslag under dagen men det kommer också att finnas andra spännande matupplevelser.

Aktiviteterna är under process.

Söndagen den 20 oktober kommer det som en del av Glasriket Glöder att finnas ”Shopping av nytt och gammalt hantverk hos Glass Factory”. Öppettiderna är mellan kl 10:00 –15:00.

Glass Factory SÖKER:

  1. Företag: Produkterna kommer att vara ”Made in Glasriket” – med känsla för genuint hantverk. Här kommer försäljning av lokala produkter och alster av lokala hantverkare. Det finns gott om duktiga hantverkare inom olika områden i Glasriket vilket vi vill visa upp. Made in Glasriket helt enkelt. Visa upp och sälj ditt hantverk på marknadsplatsen. Tillsammans skapar vi en plats för hantverksintresserade. Varmt välkommen att delta! För dig som är företagare investerar du 250 kr per bord. Bordet får du låna och du kommer att vara med i Gota medias bilaga med ditt namn och inriktning på produkt. Mer info får du när du anmäler dig. Kontakt: The Glass Factory . E-post: info@theglassfactory. Skriv ditt företagsnamn, inriktning på din produkt och kontaktuppgifter.
  2. Privatpersoner: Glas vintage – Fynda glas från förr.  Har du glas som har producerats i Glasriket men som söker nya ägare är du välkommen att sälja ditt glas på Glas vintage under Glasriket Glöder. Som en del av hantverksmarknaden Made in Glasriket. Vintagemarknaden är för privatpersoner som vill sälja Glasriket-glas från förr. Kolla i dina gömmor och anmäl dig och boka ett bord. Du investerar 150 kr per bord. Bordet får du låna och du får ytterligare info när du anmäler dig. Kontakt: The Glass Factory. E-post: info@theglassfactory. Skriv ditt namn och kontaktuppgifter. 

Övriga aktiviteter är under process.