Fiskelycka! - Glasriket

– Att fiska är en fantastisk naturupplevelse, det är rogivande och avkopplande. Här vid ån känns det nästan som att vara i Norrland, det blir vildmarkskänsla, du är ensam i naturen och kommer nära fisken. Det blir spännande att fiska. Jag tror att det finns någon djupt rotad instinkt i oss människor som går igång på att försöka överlista ett byte. När du går längs ån och letar efter en fisk, så måste du ta det lugnt. Det är meditativt, säger Johan Philip på Vidinge gård som erbjuder strömfiske i Alsterån.

Fisket efter öring är så kallad ”catch & release”. Det innebär att om du drar upp en fisk, så ska den släppas tillbaka i ån. Gädda och abborre däremot kan du ta upp.

– Vi vill att folk tar rätt på fisken som de dragit upp, tillagar och äter den, säger Johan.

Även sjöarna i Glasriket erbjuder fint fiske.

– För barnfamiljer är det en spännande aktivitet att hyra en båt, ta med sig metspö och metmask, och pröva lyckan. Att få upp sin första fisk är oförglömligt!

I Glasriket finns många fina sjöar, stora och små. Du fiskar gädda och aborre, men kan också dra upp sättfisk som regnbåge i dammar. Kom alltid ihåg att du behöver köpa fiskekort innan du prövar lyckan i en sjö eller å. Lycka till!

Tips här fiskar du