Grimsnäs Herrgård - Glasriket

Grimsnäs Herrgård ligger inbäddad i vacker ekskog mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här bor du behagligt och ombonat i lantlig, naturskön och avstressande miljö.

Här bor du bekvämt i personligt inredda rum med sköna resårsängar. Det finns rum med egna badrum och även rum med delat badrum. Bokar du en vistelse fram till 2022 och väljer ett rum med delat badrum, får du en ”egen” toalett bara några steg bort. Ekologisk frukostbuffé ingår alltid! I det trivsamma gästköket kan du laga egen lunch, middag eller bara ta en kopp kaffe och prata med andra gäster.

Grimsnäs Herrgård är ekologisk hela vägen inifrån köket och ut. I restaurangen serveras kravmärkt, ekologisk och närproducerad mat i den nyrenoverade matsalen – allt tillagat med kärlek och omtanke! Restaurangen är öppen året runt för grupper mot förbokning.

Runt Grimsnäs Herrgård hittar du en fin natur att upptäcka. Vill du vandra finns allt från en promenadslinga på 500 meter till en 11 mil härligt lång vandringsled, Utvandrarleden, som går rakt genom gården. Den lilla badsjön inbjuder till svalkande dopp och i Laxsjön kan du fiska inplanterad ädelfisk, fiskekort köper du på herrgården. Vill du ta en cykeltur och upptäcka närområdet finns det cyklar att hyra.