Lyssna på berättelser - Glasriket

Muntligt berättande är den berättarform som funnits allra längst. Att ta del av historier, information, sagor m.m. genom att lyssna är det som fört både kunskap, skrönor och andra berättelser vidare genom årtusenden.

Även att lyssna på berättelser har en lång historia så passar det även bra med den moderna tekniken. Genom din telefon eller läsplatta få ta del av en berättelse. Tillsammans med andra då berättelsen streamas ut genom en högtalare, eller som en stund för dig själv där du med hörlurar låter dig försvinna bort en stund. Bort till en annan tid eller en helt annan värld.

På den digitala plattformen Storyspot hittar du berättelser från Vilhelm Mobergs liv och berättelser. Det du behöver göra är att först ladda ned appen Storyspot till din mobil/läsplatta. Därefter har du möjlighet att lyssna på många olika berättelser som speglar olika platser i Sverige. Bland annat berättelser om Vilhelm Mobergs uppväxt i det småländska Glasriket eller om några av de platser som återfinns i romanen Utvandrarna.

Vi önskar dig en trevlig lyssning. Tillsammans med andra eller helt för dig själv.

Ladda ned appen Storyspot

Skanna nedan QR-kod för att ladda ned Storyspot till din telefon eller lästplatta.

Eller klicka på nedan länk för att komma till Storyspot på App-store

Ta mig till App-store

Om du besöker sidan med dator

Här nedan hittar du QR-koder som du kan skanna med din mobil eller läsplatta för att komma till berättelserna på Storyspot

Om du besöker sidan med mobilen