Glaskonst 2022 genomförs 23-24 april - Glasriket
Glödande glas som sirap Glasriket

Glaskonst 2022 genomförs 23-24 april

Vernissagehelgen Glaskonst 2022 genomförs 23-24 april

Glasrikets glasbruk och hyttor bjuder in till årets Glaskonsthelg den 23-24. Vernissagehelgen Glaskonst är helgen då sommarens glasutställningar öppnar under festliga former runt om på glasbruk och hyttor.

Enligt traditionen har eventet alltid genomförts i slutet av april men de två senaste åren har man tvingats till förändringar och istället flyttat det närmare sommaren, detta på grund av pandemin.

-Det har inte varit optimalt att förlägga eventet under sommaren men samtidigt har vi varit glada att vi kunnat genomföra eventet med vissa justeringar även under pandemin, men det är skönt att vi nu förhoppningsvis kan återgå till hur det var tidigare, samtidigt kommer vi såklart följa rekommendationer och restriktioner, säger Henrik Karlsson, kommunikatör på AB Glasriket.

Glaskonsthelgen är viktig för Glasriket och dess aktörer och även våra fans ser detta som en årlig höjdpunkt.

-Det här är en helg där många av formgivarna med stolthet visar vad som producerats i verkstaden under vintern och det är en högtidlig punkt när man äntligen får ställa fram det i ljuset. Många är återkommande besökare och åker långväga för att delta i festligheterna då det vet att detta är något alldeles extra.

Glaskonsthelgens grundläggande koncept är att erbjuda programpunkter på de olika glasbruken och hyttorna. Besökaren har alltså möjlighet att åka på en glasbruksrunda för att njuta av glaset och de programpunkter som erbjuds.

-Än så länge är det många som håller på sina program men Kosta glasbruk har redan gått ut med att det blir en show med Lena Bergström på lördagskvällen. Jag har också sett delar av programmet på Målerås glasbruk som lovar gott. Känslan just nu är positiv och det är fler ugnar tända än på länge runt om i Glasriket. Jag tror det kommer bli mer att uppleva för besökaren.

Ett program presenteras senast en månad före eventet.