Uppdatering av skyltar hos ställplatser och campingar - Glasriket

Uppdatering av skyltar hos ställplatser och campingar

Summerar två härliga och givande dagar ute hos många av Glasrikets ställplatser och campingar. Syftet var byta ut de skyltar som gör det lättare för husbilsturisterna i Glasriket att hitta de platser där man kan tömma slaskvatten och latrin. Har några stycken kvar att besöka till veckan efter midsommar. Många goa samtal och roligt att få se och uppleva det som sker ute hos våra entreprenörer.

Visste ni

att vi har ytterligare en entreprenör som har blivit tömningsplats. Vid Gökaskratts Camping kan du nu tömma ditt gråvatten, svartvatten och även fylla på nytt vatten. Gökaskratts Camping är tillsammans med Emmaboda Camping, Kosta Bad & Camping, Alsterbro Camping och Uvaparken i Fröseke platser i Glasriket där det  är möjligt att tömma. Vid övriga ställplatser och campingar finns skyltar med hänvisning till dessa platser. Investeringen för att få tömma detta på rätt plats och gynna vår miljö är enbart 70 SEK.

Under första dagen

körde jag mest runt i Uppvidinge kommun. Här  besökte jag  Uvaparken, Vidinge Gård, Alstervik, och Persson & Persson. Jag stannade också i Åseda på fantastiska ”Linas Butik & Café.” Kan verkligen rekommendera detta café om ni har vägarna förbi Åseda eller bara vill äta gott eller ta en fika. Mums.  Avslutade dagen vid Målerås Glasbruk på väg mot Nybro.

Dag två

var jag och besökte Kosta Bad & Camping som har bytt arrendator och numera går under Kosta Lodge. Ska bli spännande att följa denna utveckling. Var  vid tillfället också och besökte Kosta Lodge för att lämna nya skyltar.  Kom sedan till Gökaskratts Camping som är en fantastiks idyll utanför Hovmantorp. Här pratade jag med Micke som stolt skruvade upp skylten om ”tömningsplats”. Ett glasstopp blev det här, på vägen stannade jag även till vid Hovets konditori  i Hovmantorp och köpte mig en lunch – det blev en räkbagett. En mysig plats med  personal som hade ett leende på läpparna.

Fantastiska Moshults var nästa stopp. Vilken mysig härlig lantlig miljö. Dessa små vägar med fantastisk natur. Emmaboda Camping blev nästa stopp. Pratade med den trevliga personalen i simhallen och gick runt och kikade på campingen. Nu började tiden närma sig slutet på dagen och jag stannade som sista stopp för dagen hos Magnus och Malin vid Ödevata. Detta blev ett kort men trevligt möte då de satt och arbetade med olika utvecklingsfrågor.

Nu helt slut efter två intensiva och roliga dagar. Tack till alla underbara entreprenörer!