TILLSAMMANS på TUR genom Glasriket - Glasriket

TILLSAMMANS på TUR genom Glasriket

Syftet med vår resa var att Glasrikets turistinformatörer skulle få en bredare kunskap om Glasriket som besöksmål. Men också för att möta alla kollegor från Glasrikets Turistinformationer och Infpoint.

Första stoppet var hos Tadah kafferosteri i Lenhovda som är en ny InfoPoint. Vi fick smaka deras fantastiska kaffe med fika och lära oss mer om platsen.

Vi åkte vidare till Rugstorp lantgård, en av portarna in till Glasrike från Kalmar. Ingeli berättade om verksamheten medan Örjan tillagade en redig småländsk delikatess, Raggmunkar med fläsk.

Nästa stopp gjordes på Orranäs Glasbruk. Vi fick tips om vad man kan uppleva där i sommar. En i gänget fick testa att göra en glaskula. Ett koncept som turisten kan göra under sommaren.

Dagens sista stopp var Rundqvistagården i Duvemåla, i Vilhelm Moberg födelsebygd. Vi möttes av vår egna Kristina som berättade historien om platsen och kopplingen till Moberg.

Mellan stoppen berättade vi för varandra om allt annat man kan göra i Glasriket, men också om de verktyg som är bra att använda sig av för att hjälpa våra gäster att få ut så mycket som möjligt på besöket i vårt Glasrike.