Låna utrustning för inspelning - Glasriket

Låna utrustning för inspelning

Att kunna erbjuda sina besökare en närliggande tur för cykel eller vandring kan öka både attraktiviteten och få besökaren att stanna längre. Destination Glasriket har investerat i en Garmin GPS Map som kan användas för att spela in en digital fil över en slinga eller så att den kan läggas in i t.ex. Naturkartan. Den är fri att låna för de som vill.

Att få tips om en närliggande tur för vandring eller cykling är mycket uppskattat. Ett tips du kan ge till besökare du träffar. Eller som ett förslag för utflykt till din hemsidas besökare. Att få information på ett turförslag kan vara det som får besökaren att komma till just dig.

Naturkartan är i detta sammanhang en bra plats för att lägga upp leder och turer då det blir lättillgängligt. En plats för dig att länka till där den inspelade leden syns med sin kartsträckning.

Några förslag:
  • Är du en boendeanläggning så kan det vara värdefullt att ha några olika turförslag för besökare som vill ta en utflykt till fots eller cykel.
  • Är du ett café eller restaurang så kan kombinationen av ett fika- eller lunchpaket och ett turförslag vara attraktivt.
  • Hur du ut cyklar så är det en fin service att leverera ett gäng turförslag i din närhet.
  • Driver du en retro eller loppisbutik så kan det vara intressant att skapa en cykeltur där cyklisten passerar din och närliggande och liknande verksamheter. Som en liten tema-tur med kanske ett stopp hos något kafé som går att passera på vägen.

Ovan punkter är bara några av många idéer och det är egentligen enbart fantasin som sätter stopp här.

Att tänka på:
  • När du funderar på en tur för cykelutflykt i din närhet så säkerställ att du enbart väljer vägar som ej är privata. Undvik de större och vältrafikerade vägarna. Går turen på privata väger eller vägar för skogsmaskiner krävs markägaravtal för turen.
  • En tur för vandring är lite samma sak. Använd gärna vårt rika utbud av grusvägar. Naturstigar i skog, privata vägar eller vägar för skogsmaskiner kräver markägaravtal.

Just grusvägar är ett litet signum för vårt område och det är just Småland och Norrland. Dessa områden har ett rikt utbud av grusvägar som ej är privata. Och det finns mycket fint att upptäcka längs med dessa slingrande och fina grusvägar. En resurs för oss och attraktivt för besökaren.

Har du några passande vägar i din närhet där det skulle kunna gå att skapa en tur för vandring eller cykel så hör av dig till oss på Destination Glasriket. Vi lånar gladeligen ut vår Garmin GPS så att du kan spela in leden för att vi därefter skall kunna lägga upp den i Naturkartan.

Vi har även satt ihop en förenklad bruksanvisning som följer med när du lånar utrustningen. Vill du redan nu fått ett hum om hur pass enkelt det är att spela in en tur så kan du titta på den här.

Förenklad handbok till Garmin GPS

Vi är även gärna bollplank och kommer med lite tips inför det är dags för dig att genomföra själva inspelningen.

Här är en länk till det som än så länge ligger i Naturkartan för Glasriket. Kanske finns det redan en tur i din närhet som du kan tipsa dina besökare om. När du träffar dem eller som tips på din hemsida.

Glasriket i Naturkartan