Småland hjälper dig att synas online - Glasriket

Småland hjälper dig att synas online

Småland hjälper dig att synas online –  dessutom helt kostnadsfritt! Nu har vi genom Smålandssamarbetet möjlighet att erbjuda dig och ditt företag hjälp att synas mer digitalt, dessutom helt kostnadsfritt! Du får träffa våra digitala coacher, som tillsammans med dig tar fram en plan för just ditt företags utmaningar.

Har du funderat på hur dina besökare hittar till ditt företag? Och vad det är som får dem att boka en övernattning, en upplevelse eller ett bord för kvällens middag?

Dagens besökare söker nästan all information digitalt. När den potentiella besökaren kan se dina öppettider och kontaktuppgifter på Google, hitta till din webbsida, inspireras av bilder i sociala medier och läsa tidigare besökares omdömen på exempelvis TripAdvisor känner hen sig tryggare att genomföra en bokning. Och när hela Smålands utbud är tillgängligt online kan besökaren planera både inför och under resan, vilket gör att vi tillsammans blir en ännu mer attraktiv plats att besöka.

Få hjälp av en digital coach
Projektet erbjuder ditt företag totalt 6 timmar med en coach från MetaGruppen, som är experter på att hjälpa företag att öka sin digitala närvaro. Först gör coachen en analys av ditt företags nuläge för att sedan ta fram ett förslag till handlingsplan. I analysfasen går coachen igenom hur företaget syns online med exempelvis webbsida, sökordsoptimering (SEO), sociala medier, annonseringar, marknadskommunikation, konkurrenter etc. Efter det bokar ni ett coachsamtal där du själv väljer om du vill träffa coachen digitalt eller fysiskt

Coachsamtalet baseras på analysen samt vilka mål du har med företagets verksamhet framåt. Efter det tar coachen fram ett förslag till handlingsplan med mål och riktlinjer. Handlingsplanen följs upp och justeras för att ditt företag synas digitalt på bästa möjliga sätt.

Projektet har möjlighet att hjälpa omkring 100 företag som arbetar inom besöksnäringen i Småland. Det kan exempelvis vara hotell, bed and breakfast, aktivitetsföretag, hembygdsgårdar, gårdsbutiker, caféer,  museum m m. Passa på – anmäl ditt intresse redan idag!

Anmäl ditt intresse här