Glasrikets turistvärdar på resa i Glasriket - Glasriket

Glasrikets turistvärdar på resa i Glasriket

Idag har vi gjort en rundresa tillsammans med våra turistvärdar i Glasriket. Det känns som ett bra sätt att lära oss mer om Glasriket samtidigt som vi nätverkat med varandra.

Vi började dagen på Kosta Boda Art Hotell där Emil Jansson berättade om vad som finns att uppleva. Sedan 1742 har det tillverkats glas i Kosta. Här kan man se glaset ta form på nära håll i hyttan och prova på att blåsa glas. Här kan man se konstglas i världsklass, på Kosta Boda Art Gallery. Passa på att bo på det världsunika glashotellet Kosta Boda Art Hotel i alla fall en natt när du är i Glasriket. Älskar du glass?  Här kan man köpa Sveriges största glassar!

Resan fortsatt vi till The Glass Factory där Maja tog emot oss och berättade om detta fantastiska kunskapscentrum där det historiska ger plats åt samtiden. The Glass Factory har Sveriges mest omfattande konstglassamling som består av cirka 50 000 föremål från olika glasbruk av ett 50-tal konstnärer som har arbetat i materialet glas, från 1700-talet fram till idag. Därmed är The Glass Factory Sveriges enda renodlade glasmuseum.

Vidare tog vi oss till Peter och Ziplinen i Klavreström, Europas längsta Ziplinebana, en naturupplevelse ovan trädtopparna med spektakulär utsikt.  Här finns mycket annat att göra med temat natur samband med besöket.

Dagen avslutade vi hos Mats Jonasson på Målerås Glasbruk. Jeanette och Mats tog emot oss och berättade om vad som händer i Målerås, från glasblåsning, hantverksboden, vandrings och cykelleder mm. På lördag drar de igång hyttsillskvällar igen.

Förutom dagens besöksmål så delade vi med oss av allt annat som går att uppleva i Glasriket, och det är mycket det. Ett besöksmål som har så mycket upplevelser att erbjuda att du kan stanna här i dagar utan att tröttna.

Vilken fantastisk arbetsplats vi har.
Nu är vi redo att ta emot säsongen alla besökare. Det ser vi så fram emot.