Glasriket sprudlar - Glasriket

Glasriket sprudlar

Nu närmar sig den tid på året då vi tittar ut från våra krypin och vill umgås, upptäcka och uppleva saker tillsammans med andra.
Glasriket har givetvis massor att erbjuda besökare och Glasrikeinvånare som ger sig ut på tur, så som glas, design, natur, kultur, motor, musik, friluftsliv, och mycket mer.

Ett litet axplock kommer här:

Denna veckan är delar av gänget på Destination Glasriket AB på plats på Seniormässan i Malmö, tillsammans med Målerås och Kosta.

Till kommande helg den 29–30 april öppnar Glaskonst 2023 upp sina portar för alla besökare. Våra glasbruk och hyttor presentera sina nyheter, och massor av aktiviteter erbjuds på de olika platserna. Ett paradis för de som gillar glas och design.

Under temat Motor sker en hel del evenemang under maj:

Helgen den 5–6 maj har vi Skog & Traktormässa på Emmaboda flygbana. Den är sydöstra Sveriges största skogsmässa. Här finns vi på plats från bolaget tillsammans med Emmaboda kommun. Är du där så kom förbi oss i vår monter så snackar vi Glasriket.
Den 13 maj är det Bilträff i Kosta. Hit ska man åka om man vill se motorfordon, en bred palett av gammalt och nytt visas stolt upp av dess ägare.
Den 20 maj är det En dag på strippen, på Emmaboda motorbana. Hit ska du åka om du gillar fordon med många hästkrafter. Varför inte testa 402 M strippkörning.

För oss som gillar Kultur och historia!

Gillar du kultur, historia och natur, berättelser om platsen och människorna som bodde här, men också spännande sägner, så anordnar Natur och kulturguiderna vandringar på olika platser i Glasriket. Se vår evenemangskalender.

I Ödevata kan du uppleva en annorlunda Valborg med biokol i fokus. Det serveras ukrainsk rödbetssoppa borsjtj. Visste du att tillagningen av soppan är ett världskulturarv enligt Unesco. Passa på att njuta av de vackra omgivningarna omringade av vatten.
Det sker fler valborgfiranden runt om i Glasriket, ta en titt i vår kalender.

Vill du veta mer om våra förfäders flytt till Amerikat så ska du passa på att delta på något av Svenska Amerikalinjens Emigrantresa!
Svenska-Amerika Linjens flaggskeppskapten, John Nordlander, presenterar en skådespelad upplevelse i Ljuder socken! Upptäck den svenska utvandrarhistorien guidad av självaste John Nordlander i egen hög person. Hör kaptenen berätta om utvandrarnas upplevelser, från hembygden till att de når hamnen i det Nya Landet i väst. Evenemanget sker vid några tillfällen under sommarhalvåret.

Mycket mer finns att uppleva, ta del av det på vår evenemangskalender.

Ps. Glasriketmagasinet har just anlänt till Glasriket. Hör av dig om du vill bli vid ett exemplar eller fler.

Och du som är verksam i Glasriket. Glöm inte att lägga in ditt evenemang i vår evenemangskalender.

Vi ses där ute!
Glödande hälsningar från oss på Destination Glasriket AB.