Målerås Glasbruk Ställplats - Glasriket

Precis utanför Målerås Glasbruk finns 4 ställplatser och här kan du se de skickliga hantverkarna arbeta med glasblåsning, gjutning, slipning, målning och gravyr. Ställplatsen är även en bra utgångspunkt för upptäckfärder i Glasriket.

I utställningshallen finns konstglas av högsta klass och i shopen hittar du fina kristallföremål till fabrikspriser. Från lunchrestaurangen och caféet ser du in i hyttan. På bruket serveras även hyttsill.

Passa på att prova på blåsa eller skulptera ditt egna glas när du är här. En minnesvärd upplevelse där du även får med dig din skapelse hem.

Samtliga ställplatser har tillgång till el och det finns även dricksvatten på området. Under shopens öppettider kan du använda kundtoaletten. Och priset du betalar för ställplatsen får du tillbaka då du handlar för minst 500:- i shopen.

I glasbrukets byggnad finns också Hantverkshuset. Där säljer lokala hantverkare sina alster, som keramik, smycken, träslöjd och matvaror. Du hittar även en restaurang inne på bruken med utsikt över glasproduktionen.

Barnens Målerås

Precis utanför glasbruket finns en stor lekpark som vi kallar Barnens Glasrike.  En kreativ lekplats med klätterställningar, park och en lek-glashytta.

Laddar du ned appen Ebba & Ture får du följa med på ett äventyr vid ett glasbruket under förra sekelskiftet. Här får lära dig om glas och hur man blåser glas. I Kristallshopen finns även en tablets att låna. 

Strax utanför Målerås hittar du trevliga vandringsleder. En liten kortare på 2 km där barn kan räkna troll.

Läs mer om Trollstigen

För den som vill gå lite längre finns Gråstensmon. En led på 7 km där du på flera platser kan ta del av platsens historia och natur.

Läs mer om Gråstensmon