Ute på landet i Hässle finner du Jossans Gårdsbutik & Café där du kan njuta av en fika, natur och djur i en rofylld och lugn miljö. Här finns det hästar, hönor, tuppar och katter samt en massa vilda djur förstås. I caféet kan du äta lättare lunch eller fika. Det finns alltid något för alla och de lagar gärna till det du önskar ifall det inte finns på menyn (förutsatt att råvarorna finns hemma). Menyn byts varje dag och tänket bakom är närproducerat, ekologiskt, hållbar utveckling och gott. Stående inslag på menyn är småländska delikatesser som kroppkakor, bonnakringlor och ostkaka.

I gårdsbutiken finns det säsongsvaror att inhandla såsom ägg, honung, grönsaker, frukt, plantor, inläggningar och allt möjligt som råkar finnas för tillfället. Du hittar även nygräddat surdegsbröd av olika sorter. Det finns olika hantverk från lokala konstnärer. Botanisera i stickat, målat, snidat och tovat. Riktigt fina grejer och det är återbruk, ekologiskt eller djur-och miljövänligt. Jossans Gårdsbutik & Café samarbetar även med Stuff & Mind som har antik och loppisbutik i Hässle ”city” och en del av deras utbud kommer också gå att hitta här.

På gården kan du strosa omkring i odlingarna och titta på djuren samt klappa och mata dem om de vill. Du kan också ta en promenad i Hässle ”city” och gå den historiska rundvandringen.

Du kommer att bli erbjuden att låsa in din mobil i ett skåp medan du fikar…..Läskigt? Lugn du har nyckeln.