Café & Bistro Juvengård - Glasriket

Norr om Åseda hittar du Café & Bistro Juvengård, en liten gemytlig à la carte restaurang med egen köksträdgård, jordbruk, djur samt ett litet Bed & Breakfast där du kan spendera en natt i en jurta.

Här får du möjligheten till en unik upplevelse att sova i en jurta, omfamnad av det mysiga rummet framför en brasa, skyddad från vinden och vädret men ändå med känslan av att sova utomhus. Jurtorna bjuder plats för såväl enstaka gäster, familjer som grupper. Café & Bistro Juvengård öppnades i juli 2017, två år senare stod fyra jurtor klara för boende på ängen utanför caféet och sedan hösten 2020 har övernattande gäster även tillgång till ett sanitets- och servicehus.

Ett brinnande intresse för såväl gamla som nya tillagningsmetoder står bakom arbetet i köket och en hållbar livsstil på hela gården är målet. Här får du njuta av hemlagade rätter från grunden och egna bakverk. Gården prioriterar närproducerade, ekologiska råvaror efter säsong, använder egna grönsaker, frukter och bär och vänder sig till lokala leverantörer.

Förfrågningar om just din fest, ditt möte, er utflykt, din kurs eller semester i jurtan tar vi gärna emot via mail så kommer vi göra vårt bästa för att hitta en bra lösning för dig.