Lessebo Håndpapirfabrikk - Glasriket

Lessebo handpappersbruk har anor sen 1600-talet. Det började en gång i tiden som järnbruk och har därefter omvandlats till pappersbruk. Här har det varit många brukspatroner, många arbetare och många människoöden att berätta om. En gång i tiden var den här trakten gränsbygd mellan Danmark och Sverige. Pappersbruket kom till efter att man börjat anlägga Örlogsstaden Karlskrona efter 1648. Många är de författare och konstnärer som använt sig av Lessebo-pappret. Vilhelm Moberg och August Strindberg för att nämna några. Följ med på en spännande guidad visning i det gamla handbruket.

Omvisningen tar 45-60 minutter avhengig av gruppestørrelsen og inkluderer en kortfilm hvor du ser hvordan produksjonen gjøres.

Bygget har ikke heis, men det er mulig å gå rundt på utsiden av bygget for å komme til kype og underetasje. Meld fra om dette ved bestilling så sørger vi for at det er ledsagere som kan følge deg.

Omvisning

Under perioden 1/7 – 15/9 genomförs 4 guidade turer per dag under måndag – fredag.

Dessa sker klockan 11:00. 12:30. 14:00 samt 15:00. För att säkra din plats föreslår vi att du bokar din biljett i förväg. Vi har Drop-in i mån av plats.

Gruppbokningar

Året runt erbjuder vi gruppbokningar. Det går bra att vara upp till 30 personer i en grupp och visningen tar ungefär 1 timma. Detta behöver förbokas och önskas det möjlighet till fika så anger du det i samband med bokningen.

Her kan du lese reisemålets brosjyre