Upplev Kärleksdagen - Glasriket

Projektet Unika historiska Kalmar län arrangerar i samverkan med Nybro kommun, Nybro hembygdsförening, företag och föreningar en spännande dag med kärlek som tema.

Skriv kärleksbrev, hitta en vän, lyssna på kärlekspodden ”Störst av allt är kärleken”, gå på tipsrunda i kärlekens tecken, ta en kärleksfika, ta del av folks kärleksberättelser på Nybros alldeles egna kärleksstig, gå på kärleksvisning samt se den spännande utställningen ”Spot on” om Kärleksstigen. Hjärtligt välkommen!

Program

15.00 Invigning av kärleksutställningen ”Spot on” om Kärleksstigen i Badhusparken. Invigningstal av Christina Davidsson, kommunstyrelsens ordförande i Nybro kommun. Thomas Björklund Svensson, kulturskolechef i Nybro kommun, sjunger en kärlekssång. Plats: Entréhallen vid Designarkivet, Pukeberg.

15.00-18.00 Skriv ett kärleksbrev till någon du älskar! Handen på hjärtat! När skrev du ett kärleksbrev för hand senast? Vi har laddat upp med inspiration som väcker kreativitet och skrivarlust. Kom in och skriv några rader till din själs älskade, din goda arbetskamrat, en familjemedlem eller en oumbärlig vän! Självklart bjuder vi på romantiskt brevpapper och porto! Plats: Entréhallen vid Designarkivet, Pukeberg.

15.00-18.00 Träffa Kloka gumman som vet hur du kan få din kärlek besvarad. Här kan du också få ingredienserna för att laga din alldeles egna kärleksdryck. Plats: Kärleksstigen.

16.00 ”Nektar och ambrosia”. En vandring för alla sinnen med Glasriketguiden Anna-Linda Gabriel. En fikakorg, en filt och en serie gemensamma uppgifter finns vid startpunkten där du också börjar din vandring med en unik, spännande person som du inte känner sedan innan. Vågar du? Vad har du att förlora? Föranmälan senast 29 april.

17.00-18.00 ”Vägen till kärlek mellan Thebacken och Societetspaviljongen”. Följ med på en enkel och lättsam promenad där många har funnit kärleken tillsammans med Glasriketguiderna Mia Johansson och Jan-Åke Karlsson. Hör skrönor och historier om hur nybroborna har vimlat i månskenet. Start: Qvarnaslät, Kvarneslättsgatan 8, framför gula huset Slutdestination: Nybro simhall.