Sommarutställning i Pukeberg 2022 - Glasriket

Årets tema URSPRUNG / ORIGIN presenterar konstverk, design, glas, hantverk i olika tolkningar av vardera aktör på Pukebergsområdet.

ATELJÉHUS PUKEBERG 

Ateljéhusets konstnärer som är verksamma både nationellt och internationellt visar vardera sin tolkning på konstnärligt ursprung. Uttrycksfulla tekniker i måleri och skulpturala material. Ateljéhus Pukeberg huserar konstnärer i ateljéer, och arbetsmiljöer för medlemmar att arbeta med sitt kreativa uttryck.

DESIGNARKIVET

Designarkivet visar utställningen Hotel Al Rasheed och Orrefors – en berättelse om ett fantastiskt hotell och spektakulära kristallkronor där ett stycke oskriven svensk-irakisk designhistoria uppmärksammas.

HEMSLÖJDEN

Kalmar läns Hemslöjdsförening. I slöjden utgår man ofta från det material som finns i ens närhet. I år har vi valt att fokusera på ull, lin och trä. Från materialets ursprung till färdig slöjd. Närodlat, närproducerat och klimatsmart.

KLOCKMAGASINET 

Klockmagasinets konstnärer visar vardera sin tolkning på konstnärligt ursprung.  Tekniker i måleri, träsnickeri.

RIKSGLASSKOLAN

Riksglasskolans elever ställer ut med sina arbeten från deras studietid i glashyttorna i skolan. Elevernas arbete visar uttrycksfullt de möjligheter som glaset som material skapar.

 

Utställningen håller öppet 18’e Juni – 6’e Augusti.

Vernissage 18’e Juni 11:00.

Öppet alla dagar 11:00 – 17:00.

Stängt 24, 25, 26 Juni.