På Tur- Glasriket Glöder - Turförslag 3 - Glasriket

Här har vi gjort en färdig tur för den som vill köra i det sydöstra området av Glasriket under Glasriket Glöder, lördagen 22:e oktober. För att turen skall funka med både öppettider och tider för visningar så har vi angett en rekommendation vad gäller ankomsttid för respektive besöksmål. Så att det blir maximalt med upplevelser och minimalt med tidspress.  Vi önskar dig en riktigt skön Tur i Glasriket under Glasriket Glöder.

Till Turförslaget

Klicka på ”Hela resan” för att starta Turen i din enhet som har Google Maps

10:00

Turen startar vid Transjö där kan ta en stund för att gå runt och titta på all glaskonst som finns utanför både butiken och hyttan. Inne i butiken hittar du glas från både Magma Art Glass samt Transjö hytta. Under Glasriket Glöder-dagen så får du 20% rabatt på produkter från Transjö hytta.

11:00 – 13:00

The Glass Factory kan du titta på showen Demo av pressglas som startar 11:00 inne i hyttan. Den håller på ungefär en timme och kräver ingen förbokning. Efter showen kan du passa på att vandra runt i utställningar och samlingar. Förundras för den moderna glaskonsten eller ta del av Glasrikets historia som presenteras tillsamman med historiska produkter.

Är du hungrig så finns det här ett café som serverar sallader, smörgåsar och fika.

14:00

Kliv in i den varma hyttan hos Orranäs glasbruk. Klockan 14:00 startar demonstrationen där du får se hyttmästarna i full aktion. Inne i hyttan finns det även en bistro som serverar dryck och enklare fika.

Precis intill hyttan hittar du butiken som håller öppet under dagen.

16:00

Inte långt ifrån Orranäs glasbruk hittar du Carlos R. Pebaque Design, konstnären bakom Happy Man and Woman. Under Glasriket Glöder lämnar han 20% rabatt på sitt konstglas i galleriet och 50% rabatt på resterande produkter.

17:00

Är du både hungrig och sugen på en helt unik upplevelse för föreslår vi att turen avslutas med att du återvänder till Orranäs glasbruk. Klockan 17:00 startar eventet Laga mat på glas som är en unika och spännande blandning av mat, glas och glashantverk. Oss veterligen så finns detta enbart på en enda plats och det är hos Orranäs glasbruk.

Eventet kräver förbokning samt minst total 20 anmälningar.

Din anmälan skickar du till hello@orranasglasbruk.se senast torsdagen 20:e oktober.

Lär mer om Laga mat på glas här