På Tur - Glasriket Glöder - Turförslag 2 - Glasriket

Här har vi gjort en färdig tur för den som vill köra i det sydöstra området av Glasriket under Glasriket Glöder, lördagen 22:e oktober. För att turen skall funka med både öppettider och tider för visningar så har vi angett en rekommendation vad gäller ankomsttid för respektive besöksmål. Så att det blir maximalt med upplevelser och minimalt med tidspress.  Vi önskar dig en riktigt skön Tur i Glasriket under Glasriket Glöder.

Till Turförslaget

Klicka på ”Hela resan” för att starta Turen i din enhet som har Google Maps

11:00

Turen startar i Nybro och går i erbjudandets tema. Både Nybro Crystal och Pukeberg glasbruk lämnar fina rabatter under Glasriket Glöder. Passa på att besöka dem för att hitta just det fynd som passar dig.

12:00

I samma byggnad som Pukeberg glasbruk hittar du restaurangen Café Hos Oss. Här kan du ladda med lunch innan Turen fortsätter.

14:00

Välkommen in i hyttvärmen hos Orranäs glasbruk. Klockan 14:00 bjuds det på glasdemonstation med hyttmästarna. Här sitter du på första parkett medan de skickliga hantverkarna formar den varma glasmassan till nya konstverk. Ingen förbokning krävs.

I hyttan finns även en bistro som serverar dryck och enklare fika.

16:00

Välkommen till The Glass Factory. Här kan du antingen njuta av någon av de utställningarna som pågår på museet, lyssna på ett föredrag om pressglas eller vandra runt och förundras av den stora samlingen som berättar om stora delar av Glasrikets historia. Är du hungrig så kan du passa på att köpa en sallad, smörgås eller fika i caféet.

18:00 – 19:30

Det är inte så långt mellan The Glass Factory och Mickejohans konstglas så när du kommer hit har du gott om tid att titta i butiken eller besöka William och Alicia lilla utomhuscafé med kaffe, kaka och kokt korv.

Klockan 18:30 drar konstglasshowen med Micke Johansson igång där han visar graalskulptur-experiment. Fri drop in. Vill du ha sittplats så bokar du det genom att skicka ett mail till micke@mickejohanskonstglas.se Det är först till kvarn som gäller för de 25 platserna.