Nicke Borg på Alsterbro Camping - Glasriket

Alsterbro Camping arrangerar ett antal konserter i sommar under konceptet ”Sommarrock på Alsterbro Camping”. Den 13 augusti gästas campingen av Nicke Borg.

Nicke Borg – frontmannen, sångaren och låtskrivaren ifrån legendariska Backyard Babies återvänder till sina rötter. I över 30 år har Nicke Borg från Backyard Babies turnerat över hela världen och levt myten ända in i kaklet. Han har vunnit flertalet grammisar och andra utmärkelser.
Han har turnerat med giganter som AC/DC, Mötley Crüe, Guns ’n’ Roses och Social Distortion. Idag är Nicke nykter och drogfri sedan flera år tillbaka, han började sända radio 2011 och sköter förmiddagsshowen på Rockklassiker.
Han bjuder på en härlig blandning av historier och anekdoter från rockvärlden samt reflektioner kring vardagen hemma på hästgården utanför Stockholm och är ständigt aktuell med sin solokarriär och med Backyard Babies. De senaste åren har Nicke synts flitigt i tv-program som Melodifestivalen (alla minns väl platinasäljande monster-hiten Leaving Home?), Doobidoo, Stjärnornas Hoppning, Alla Tiders Hits och Stjärnornas Stjärna.
Kort och gott, Nicke är en av Sveriges mest folkkära rockstjärnor. Thomas Silver slog igenom stort på den internationella rockscenen med Hardcore Superstar i slutet av 90-talet. Efter flertalet grammisnomineringar, guldförsäljningar och världsturnéer fick Thomas nog och meddelade sina bandmedlemmar sitt avhopp innan en spelning i London 2008. För tre år sen var Thomas på väg tillbaka med nytt album och en bokad europaturné framför sig, men en kombination av alkohol och antidepressiva mediciner bäddade för en krasch – både privat och karriärmässigt. Nu är han tillbaka med ett nytt soloalbum. Missa inte när han framför material från sin tid i Hardcore Superstar samt solomaterial och ett par av hans favoritcovers.
Båda artisterna gör akustiska spelningar, naket och avskalat, med endast en gitarr.