Guidad visning på Lessebo Handpappersbruk - Glasriket

Papper – så skört och förgängligt och samtidigt en kulturbärare och ett material som återfinns i mänsklighetens mest avgörande ögonblick. Vigselbevis, testamenten, fredsuppgörelser, diktverk och bygglov – viktiga budskap bärs fram på papper. Kom till handpappersbruket i Lessebo och lär mer om mer än 300 års brukshistoria.

Alla dagar kl. 13:00 fram till sista september.

Klockslag: 13:00-14:00

Pris: 108 kronor inkl. bokningsavgift

Vi vill berätta historien om oss. Ett brukssamhälle i mörka Småland där människor i alla tider har varit kluriga och finurliga för att kunna överleva. Vi inleder med att visa en kort film där du får se hur papperstillverkning går till när allt görs för hand. Därefter tar vi dig runt i våra lokaler och berättar om människorna, maskinerna, utmaningarna och de avgörande ögonblicken.

Turen tar c:a 45 minuter och då vi saknar hiss behöver du antingen kunna gå nedför en ganska brant trappa eller med vår hjälp ta dig runt byggnaden så du kan komma in på vår nedre våning.

Beroende på gruppens sammansättning genomför vi guidningen på enbart svenska, enbart engelska eller båda språken. Har du önskemål om andra språk går det bra ringa eller mejla oss.

Vi kan erbjuda förbokade guidningar på fler språk men de öppna visningarna finns endast på svenska och engelska. Varmt välkommen!