Guidad skogstur- Flädingstorp och Bamsekulla - Historia, historier, sägner och Folktro - Glasriket

Turen går på skogs/by-vägar och stigar i Flädingstorps och Bamsekullas skogar. Om gårdens historia och traktens historia, berättelser om människorna men även sägner från trakten. Inspirerande miljöer med spännande historia som triggar fantasin.

En Vandring där Åsa Halin berättar historien kring gården som en gång var säteri. Om människorna och livet i den här delen av Småland för länge, länge sedan. Om herrskapet och ägaren som minsann ville skapa en egen ”köping” här. Om stugfolket och väglöst land. Om trollen som ordnade med åker som tack för hjälpen i grannbyn. Men även om vad man förr trodde sig kunna stöta på här i skogarna som tex. Lindormar ,Glos-son, gastar och drakar.
Sägner, historier och folktron förr. Spännande historier man berättade som underhållning eller i avskräckande syfte i skymningen.
En del finns nedtecknade för eftervärlden och nu återfinns i våra skatter i folklivsarkiven. Andra berättas än idag på sina håll. Åsa bjuder på många berättelser och sägner under turen som hon hittat i folklivsarkiven och i litteraturen.

Datum: 29 april

Tid: Kl 13.00-16:00

Ålder: från 10 år och uppåt

Distans: ca 6 km på skogs och grusvägar

Pris: 250 kr /person inkl. moms – Barn 10-18 år 100kr (betalas på plats med swish eller jämna kontanter)

Mötesplats: Beskrivning lämnas i samband med bokningsbekräftelsen

Förboka era platser. Dock senast senast fredag 28 april kl 21.00 via sms till Åsa Halin 070-627 14 01 (invänta bekräftelse)