Glasrikets Historia- kaffe & kultur i rosteriet - Glasriket

Lördagen den 18 mars föreläser Peter Lejon och Björn Boode på temat Glasrikets historia tillhör alla på TADAH kafferosteri i Lenhovda. Lejon är till vardags lokalredaktör på Barometern i Emmaboda och Boode är kommunikatör på Emmaboda kommun.
Båda är glassamlare och driver tillsammans Facebook-sidan Glasrikets historia.
Under flera års tid har de hållit fullsatta föreläsningar där de berättar om stort och smått från Glasrikets historia. År 2020 fick de Region Kalmar Läns kulturpris för detta arbete.

De är båda samlare. Vad de framför allt samlar är historier om glasriket. Om sitt arbete berättar de:
”Vi lyfter på okända stenar, för upp dem i ljuset och sätter in dem i ett oväntat sammanhang. Ett glasföremål blir som vackrast när man fyller det med närvaron av de människor som skapat glaset. All vår kunskap bottnar i vår bakgrund och vår passion för det levande arvet Glasriket.”

Föreläsningen har kommit att bli en succé runtom i länet, flera föreläsningar har varit slutsålda. På ett underhållande och jordnära sätt delar de med sig av sina kunskapar och intresse för kulturen kring glaset och glasbruken ur ett historiskt perspektiv. Nu kommer uppföljaren som fokuserar på Lenhovda, Bostorp, Östervik, Värend och Hjärtsjö!
Med sin föreläsning tar de ett helhetsgrepp på bruket och ger en historisk bild av bruket, glaset men också konstnärerna. De blandar anekdoter med viktiga händelser i brukets historia och ger en levande och underhållande föreläsning för deltagarna.
Välkomna till en detaljrik och underhållande eftermiddag i glasets historia!

Förbokning obligatorisk via e-post till: team@TADAH.se
(Eftersom vi har ett mycket begränsat antal platser – endast 15 platser i vardagsrumsmiljö – är förbokning obligatorisk)
Senast 16/3 meddela ev. önskemål om vegansk kost, allergier, eller annat vi behöver veta.

Plats: kaféstugan vid TADAH kafferosteri, Romarliden 2, Lenhovda
Datum: Lördag 18 mars 2023
Tid: 14.00 – 15.00, därefter fika (ingår)
Pris: 195 kr som betalas på plats. Hembakat fika med olika kaffesorter att prova och mycket skratt ingår.