Glasriket Glöder 2023 - Glasriket

När oktobermörkret sänker sig över Glasriket skapar skenet från glasugnarna en mystisk känsla. Välkommen in i en flammande hytta!

Under höstens happening i Glasriket öppnar bruk- och hyttor upp för dig. Här får du se mästare i arbete i glödande glasshower och det blir en massa roliga aktiviteter för barn och vuxna runt om i Glasriket.

Målerås glasbruk
I Målerås händer massor av spännande saker. Hanna Hellquist gästar bruket för att tygla mästarna i hyttan. Det blir hyttsill med Snacke-Per och Stolla-Hedda. Och så blir det hyttshow med både Twisted Witches samt Björn Friborg och Peter Hermansson.  Detta och mycket mer. Klicka på rubriken för att se programmet.

Kosta glasbruk
I Kosta erbjuds något för alla sinnen och åldrar. Det blir Öl- och ginprovning på Kosta delikatess. I galleriet öppnar en ny utställning med Bertil Vallien och Åsa Jungnelius. I hyttan blir det show på lördagkvällen av Åsa Jungnelius och Verkstad 12. På Kosta Boda Art Hotel skapas det magi med Joe Labero både fredag och lördag. På hyttgården blir det höstmarknad och eldshow. Se hela programmet via rubriken.

The Glass Factory
På fredagskvällen avgörs vem som blir mästare i glasblåsning 2023. På lördagen blir det vernissage för höstens utställning om Lars Hellsten. Ateljén är öppen för alla som vill prova på att gravera och jobba med mosaic. På söndagen finns Börje Åkerblom på plats för att värdera glasföremål samt hålla en föresläsning om Svenskt glas.

Persson & Persson
Mitt i bland Morgans vackra glas och Elins välsmakande bakverk blir det en magisk helafton i ljud-, ljus- och smakupplevelser. Se Morgan Persson töja på glasets gränser när han premiärvisar en helt ny teknik i hyttan till ackompanjemang av Simon Karströms audivisuella resa in i Morgans glasuniversum, upptäck nya former när vi stiger in i glasets makrokosmos.

Little Rock Lake Zipline
Under båda dagarna kommer det vara mycket aktiviteter  i parken. Zipline-äventyr går att boka i vanlig ordning. Barnen kan gå på spännande äventyr i underjordsbanan. Sedan kan hela familjen gå på spök/tipsrunda i skogen. I potten ligger fina priser på Ziplineäventyr.

Mickejohans Konstglas
Micke Johansson, Christer Eriksson och Lita Villiina Jaakonaho kommer bjuda på en tre timmar lång konstglasshow på lördagen.

 

På denna länk hittar du mer information om eventet