Glasriket Glöder - Persson & Persson - Glasriket

Lördagen 22:e oktober är du välkommen till Persson & Persson i Ösjöbol i norra Glasriket. Här kan du känna värmen från glasugnen medan du tittar på Morgan Perssons glasarbete av fina återbruksglas med retrodesign. Hantverket och återbruket av gamla glasflaskor och glasburkar har lockat besökare till det lilla samhället Ösjöbol sedan starten år 2017.  En annorlunda glashytta med modernt återbrukstänk.

Inne i butiken med lanthandelkänsla möter du Elin Persson och här kan du köpa både glas och hembakad fika. I anslutning till hytta och butik finns även ett showroom där Morgan visar upp sitt konstglas som rönt uppskattning både i Sverige och internationellt.

Framåt skymningen dukar Café Sergel upp för taco med inspiration från Mexiko, Texas och Småland. Ungefär samtidigt drar Simon Karström igång interaktiva videoprojektioner som lyser upp mörkret. Simon kommer använda både husfasader och träd för sina projektioner och kommer få glashyttans närmaste omgivning att komma till liv på ett spännande sätt. Glöd i hyttan och ljus utanför. I Ösjöbol på Glasriket Glöder.

Varmt välkommen till Morgan & Elin Persson, Persson & Persson, för att uppleva glashantverk, god fika, småländsk taco och dramatiska videoprojektioner.

Hålltider hos Persson & Persson:

Lördagen 22:e oktober 2022

10:00 – 20:00 Butik och café håller öppet

10:00 – 17:00 Välkommen in i hyttan för att titta på Morgan Perssons glasarbete när återbruksglas tillverkas i den glödande glasugnen.

17:00 – 20:00 Café Sergel B&B serverera småländsk taco. Välj mellan kött eller veganskt.

17:00 – 20:00 Interaktiva videoprojektioner av Simon Karström