Glasriket Glöder - Kosta Glasbruk - Glasriket

Välkommen till Kosta under Glasriket Glöder.

Lördagen den 22 oktober

Välkommen att delta i en glasprovning och upplev betydelsen av mötet mellan glas och vin. Tillsammans med Erika Lagerbielke, glaskonstnär och professor i formgivning, upplever vi hur glasets form påverkar och förhöjer vinupplevelsen. I biljetten ingår visning av Erikas utställning, glasprovning samt 2-rätters middag på Linnéa Art Restaurant. Läs mer, och boka biljetter här.

Vill du kombinera glasprovningsupplevelsen med en övernattning i Kosta, läs mer och boka här.

Paket Glasprovning med övernattning på Kosta Boda Art Hotel

Kosta Art Gallery öppet 10.00-16.00

Vi firar Glasriket glöder med invigningen av två utställningar. Utställningen ”Ljus – Skugga, Erika Lagerbielke 40 år med Orrefors och Kosta Boda” visar Erika Lagerbielkes senaste verk och delar av hennes konstnärliga gärning sedan 40 år. Utställningen invigs kl. 11.00 av konstglasansvarig Maria Lomholt tillsammans med Erika, som berättar om sitt konstnärskap och samarbetet med Orrefors och Kosta Boda. Erika är på plats i Kosta Art Gallery under hela dagen.

Till minnet av Göran Wärff, som var Kosta Bodas och hela glasrikets nestor och som i mer än sextio år var med om att forma det svenska glasets tradition, har Kjerstin Ask som var Görans närmaste medarbetare, kurerat en utställning till hans minne. Maria Lomholt och Kjerstin Ask presenterar utställningen kl. 13.00.

Kosta Glasbruk öppet 10.00-16.00

Följ glasets väg från sirapsliknande, het massa till gnistrande kristall. Var med på nära håll när våra glasblåsare skapar konst i hyttan. Fritt inträde hela dagen.

Kosta Boda Butiken och Kosta Outlet Hem öppet 10.00-18.00

Vi erbjuder 20%* på hela sortimentet i båda butikerna.

*Rabatten går ej gå att kombinera med andra erbjudanden eller användas på limiterat konstglas och gäller endast den 22 oktober 2022.

Välkommen in till Kosta Outlet på plan 2 kl. 10.00-15.00 för att träffa sommelier Anders Elfström. Vi bjuder på alkoholfri dryck i Orrefors Beer-serie samt erbjuder 399kr för ett valfritt 4-pack i serien. Rek.pris 749kr. Design: Erika Lagerbielke – där varje glas är formgivet för att samspela med öl som lager, pilsner och IPA.

Du hittar vår eventyta mellan Matmagasinet och rulltrappan.

Program i korthet:

10:00-16:00 Kosta glasbruk är öppet
10:00-15:00 Måla din egna glasflaska på Kosta Outlet
10:00-15:00 Ölglasprovning med Anders Elfström på Kosta Outlet
11:00-11:15 Kom och träffa våra populära figurer på Kosta Outlet
11:00 Invigning av Erika Laagerbielkes utställning Ljus skugga – från Intermezzo till en blå planet på Kosta Art Gallery
13:00 Invigning av Göran Wärffs minnesutställning på Kosta Art Gallery
14:00-14.15 Kom och träffa våra populära figurer på Kosta Outlet