Glaskonst 2022 - Kosta Glasbruk - Glasriket

Lördagen den 23 april

 Kosta Art Gallery Öppet 10.00-16.00
Utställningen Lena 25+ visas på Kosta Art Gallery. Lena Bergström finns själv närvarande i galleriet. Kl. 12.00 berättar hon om sitt konstnärskap som har haft stor betydelse för Orrefors och Kosta Boda genom åren. Helgen den 23-24 april är sista chansen att se Lena 25+ på Kosta Art Gallery.

Kosta Glasbruk Öppet 10.00-16.00
Följ med glasets väg från sirapsliknande, het massa till gnistrande kristall. Välkommen till våra guidade visningar i hyttan. Biljetter kan köpas på Kosta Art Gallery. Kostnad: 70 kr/vuxen, 30 kr/barn.

Kl. 11.00 samt kl. 13.00 välkomnar vi vinnarna i vår designtävling för barn. Våra glasmästare kommer skapa verken utefter de vinnande skisserna. Skicka in ditt bidrag till oss för att vara med i tävlingen, mer info hittar ni på: Designtävling

En Lysande Glasshow på lördagkvällen
Kl. 18.00. En Lysande Glasshow med Lena Bergström. En magisk afton med ugnar som glöder och glas som förtrollar. Välkommen in i hyttan till värmen och elden för att uppleva ett fantastiskt skådespel.

Köp biljetter här: En lysande glasshow | Biljettkiosken

Kosta Boda Butiken och Kosta Outlet Hem Öppet 10.00-18.00
Delta i vår ballongroulette! Blir du den lyckligt lottade som smäller fram 50% på ett helt köp? Vi erbjuder våra 30 st första betalande kunder, både lördag och söndag att smälla en ballong i kassan och ta del av det hemliga erbjudandet.

Rabatten går ej gå att kombinera med andra erbjudanden eller användas på limiterat konstglas

Smaka på Kosta 11.00 – 17.00

Ta med dig kollegorna, kompisarna eller familjen på en 5 timmars smakupplevelse. Besök 7 olika restauranger i Kosta, en smakportion ingår på varje stopp. Här kan du läsa mer om Smaka på Kosta

Barnaktiviter Lördag & Söndag: Bokstavsjakt inne på Kosta Outlet. Skattjakt på hyttgården med Flippa & Floppe. Träffa sagofigurer inne på Kosta Outlet.

11:00-11:15 Träffa de populära karaktärerna på Kosta Outlet
14:00 Skattjakt på hyttgården med Flippa & Floppe
10:00-18:00 Bokstavsjakt i butikerna på Kosta Outlet

Söndagen den 24 april

Kosta Art Gallery Öppet 10.00-16.00
Utställningen Lena 25+ visas på Kosta Art Gallery. Lena Bergström finns själv närvarande i galleriet. Kl. 12.00 berättar hon om sitt konstnärskap som har haft stor betydelse för Orrefors och Kosta Boda genom åren. Helgen den 23-24 april är sista chansen att se Lena 25+ på Kosta Art Gallery.

Kosta Glasbruk Öppet 11.00-16.00
Följ med glasets väg från sirapsliknande, het massa till gnistrande kristall. Välkommen till våra guidade visningar i hyttan. Biljetter kan köpas på Kosta Art Gallery. Kostnad: 70 kr/vuxen, 30 kr/barn.

Kosta Boda Butiken och Kosta Outlet Hem Öppet 10.00-18.00
Delta i vår ballongroulette! Blir du den lyckligt lottade som smäller fram 50% på ett helt köp? Vi erbjuder våra 30st första betalande kunder både lördag och söndag att smälla en ballong i kassan och ta del av det hemliga erbjudandet.

Rabatten går ej gå att kombinera med andra erbjudanden eller användas på limiterat konstglas.

 

Följande händer på Kosta Lodge

Fredag 22 april:
Grillafton med helstekt vildsvin från Safariparken och grillbuffé. Afterwork priser fram till kl:20 och live-musik.

Lördag 23 april:
Glasshow-paket som inkluderar logi, glasshow med bubbel & mingel och 2-rättersmiddag på Kosta Lodge, glasgåva och rabatter på outlet. (Detaljer på hemsidan.)

Hela helgen:
Vi vill även passa på att erbjuda gäster att upptäcka den vackra omgivningen kring Kosta och lyfta fram outdoor aktiviteter såsom :
. Safariparken
. Äventyrsgolfen
. fiske (från regnbågsfiske till gädda, gös och aborre – detaljer på kostalodge.se/fiske)
. vandringsleder (vi handhåller kartor med förslag på leder och erbjuder trevliga matpaket anpassat för en trevlig matupplevelse i naturen)
. cykling (vi handhåller kartor med förslag på leder och erbjuder trevliga matpaket anpassat för en trevlig matupplevelse i naturen)
. jacuzzi på utomhusterassen och bastu ingår för alla logi- & matgäster. osv.