Glasriket Glöder - En glödande heldag - Glasriket

En heldag med ett Glödande Glasrike.

Ett Turförslag för lördagen 21:a oktober

Från norr till söder, från morgon till kväll. Vi har skapat ett färdigt turförslag som ger dig en heldagsupplevelse under Glasriket Glöder. Lite längre ned kan du läsa rekommenderade hålltider och en kort presentation om de olika stoppen. Observera att några av aktiviteterna behöver förbokas.

Till Turförslaget – Klicka på Hela Turen så får du upp rundan i Google Maps

 

10:00 – 11:00 Första stoppet är hos Carlos R. Pebaqué Design. Träffa konstnären och passa på att shoppa glashantverk till glödande rabatter. 20% på konstglaset och 50% på resterande sortiment.

Restid till Kosta: 25 minuter

11:30 – 12:30 Besök Kosta Glasbruk och kom riktigt nära det glödande hantverket. Kosta Glasbruk är öppet för besökare mellan 10:00 – 13:00. Att kliva in i en varm glashytta en höstdag är en både mysig och spännande upplevelse.

13:00 – 14:00 Lunch på Kosta Delikatess. Ligger intill den stora parkeringen. Förutom restaurang så finns det här en välsorterad delikatessbutik och en riktigt stor ginbar. Troligvis Sveriges största. Finns även alkoholfri gin så det går att avsluta lunchen med en god gindrink oavsett om man är dagens chaufför eller ej.

Restid till Målerås Glasbruk: 20 minuter

15:00 – 17:00 Glödande show hos Målerås Glasbruk med mästarna Björn Friborg och Peter Hermansson. En show som tänjer på gränserna om vad som går att göra med den glödande glasmassan.

Restid till Little Rock Lake: 40 minuter

18:00 – 19:00 Hos Sweden Zipline kan du gå en spökrunda, kombinerad med tipsrunda, med riktigt glödande priser. Eller vad sägs om 1:a priset som är ett presentkort hos Sweden Zipline på hela 4 700:-. Spökrundan passar både barn och vuxna. Behöver förbokas.

Boka ditt äventyr här

Restid till Persson & Persson: 10 minuter

19:30 – 21:00 Mat, musik, ljusshow och glasblåsning hos Persson & Persson. Under  kvällen  startar en ljusshow som lyster upp i mörkret. Här spelas det även vinylplattor och Morgan Persson blåser glas  i glashyttan. Butik och kafé håller öppet. Här kan du även njuta av isterband från Café Sergel, det går även att boka växtbaserade alternativ.

Förbokning av mat- Klicka här