Berättarkafé på TADAH med Ingegerd Petersson - Glasriket

Söndag 14:e juli välkomnar vi Ingegerd Petersson (INGEGERDS OSTKAKOR) på kafferosteriet i Lenhovda. Hon berättar om ostkakans historia och vi fikar tillsammans!

Ostkakan som blev knytkalasets grundare. När det fanns många bondgårdar i byarna här i Småland, fanns det också många kor som gav mjölk. Ibland var det överflöd av mjölk och för att ta var på mjölken gjordes ost och ostkaka. Jag är uppväxt på en gård i byn Rödmossa, söder om Virserum. Min mamma bakade de godaste ostkakorna och det var ofta ostkaka som efterrätt och alltid på kalasen.
För några år sedan började jag baka ostkaka, först till ett bröllop, och sen fortsatte jag. Det var många som gillade mina ostkakor och idag jobbar jag med att baka och sälja ostkakor i mitt företag ”Ingegerds Ostkaka”.

Jag berättar om ostkakans historia och hur ostkakan har utvecklats till det breda utbud som finns idag. På kalasen på gårdarna förr i tiden tog ofta gästerna med en ostkaka som förning. Då fanns inga plastkassar, förningsduken blev emballaget. Jag visar även några förningsdukar ur min samling.
Välkommen, så ska jag berätta mer om ostkakan, mitt företag, när jag tog silvermedaljen i SM i Mathantverk -23 och blev utnämnde till den första Ostkakeambassadören av Föreningen Ostkakans vänner i våras.Givetvis äter vi ostkaka och dricker Ingegerds Helgkaffe till detta!

Välkomna!
Ingegerd

Begränsade platser – boka nu!
– Föreläsning med Ingegerd Petersson i rosteriets kaffestuga
– Fika med ostkakor, vispad grädde och hemlagad sylt ingår

Tid: 14.00 – 15.30

Plats: TADAH Kafferosteri, Lenhovda

Datum: 14 Juli

Pris: 160 kronor/person

Föranmälan krävs: sms:a eller skicka ett mejl. TACK!