Arkivens dag - Glasriket

Arkivens dag: Små och stora under i arkivet

Designarkivet uppmärksammar Arkivens dag med öppet hus och utställning.
Från havets botten, till bergets högsta topp och vidare ut i rymden. Naturen har i alla tider inspirerat oss människor och varit en källa till förundran, längtan, drömmar och fantasier – ett faktum som blir tydligt i Designarkivets samling. Efter ett uppehåll på två år är vi glada att kunna välkomna allmänheten till vårt traditionsenliga öppna hus under Arkivens dag!

Arkivens dag uppmärksammas andra lördagen i november runt om i Sverige och Norden för att väcka intresse för arkivens verksamhet i bred bemärkelse. I år har Designarkivet inspirerats av livets små och stora under som finns gestaltade bland samlingens hundratals motiv och mönster.

Dagen till ära visar vi specialutställningen ”Små och stora under i arkivet” som visar skisser och textilier av formgivare som keramikern Hertha Bengtson, textilformgivaren Ingrid Dessau, Glasrikets egna Erik Höglund och Ulrica Hydman Vallien och många fler. Arkivets personal finns på plats och berättar mer om samlingen, vad ett arkiv är och hur det fungerar.

Under dagen finns tre tillfällen att ta en titt på arkivutrymmena. Med omsorg för arkivet kan vi endast ta emot ett begränsat antal deltagare, kom i tid för att säkra din plats.

Visningarna sker kl. 11.30, 12.30, 14.30.

Varmt välkomna till oss!

Bild: ”Mollys”, tryckt textil av Sven Fristedt för Borås Wäfveri AB, 1984

Datum: 12 nov
Tid: 11.00-15.00
Plats: Pukebergs Glasbruk
Fri entré!