Annandag Påsk- Guidad skogstur -Luvön, Antamålarör, gränsbygd och ”Botarna” kring Hallasjön - Glasriket

Guidad skogstur -Luvön, Antamålarör, gränsbygd och ”Botarna” kring Hallasjön

Skogstur med historia, sägner , folktro och berättelser.

Kanske du vill prova på nya promenadstråk? Kanske lyssna på underhållning i form av berättande ”live” i stället för i hörlurarna under promenaden.
Häng med på en skön vandring på skogs och byvägar i lagom tempo med Åsa Halin som ciceron. Om tider när man var lika säker att få träffa på en varg som en lindorm här i skogarna. Berättelser om stugfolk, naturen, folktro, historier och historia. Högtalare för god medlyssning används. Vi bryter av från den kortare turen runt Antamålarör och går idag istället också mot Hallasjön, den med ögonen. Åsa Berättar sägner och historier om ”De kloka” och ”Botarna”. Om trollgubbar och kloka gummor.
Under promenaden berättas om livet och människorna från förr. Här varvas sägner funna i folklivsarkiven, berättelser ur historien eller kanske berättade än idag. Vi pratar tomtar, drakar och troll som man trodde sig dela verkligheten med.
Eftersom vi också vandrar fram och åter över den forna landsgränsen till Danmark, är det på sin plats att vi även pratar lite historia kring gränsbygden. Hur kunde det vara att leva här i Småländerna och Blekinge en gång när härarna avlöste varandra i skogsmarkerna och kungarna trängde sig på stugfolkets vardag.

Datum: 10 april

Tid: Kl 13.00-16:30

Distans: ca 7 km på skogs och grusvägar

Ålder: från 10 år och uppåt

Pris: 250 kr /person inkl. moms – Barn 10-18 år 100kr (betalas på plats med Swish eller jämna kontanter)

Mötesplats: Beskrivning anges i bokningsbekräftelsen.

Förboka era platser. Dock senast senast söndag 9 april kl 21.00 via sms till Åsa Halin 070-627 14 01 (invänta bekräftelse)