Utveckling för åtta företag - Glasriket

Utveckling för åtta företag

Åtta företag inom Glasriket har genomfört Swedish Welcome för att utveckla bättre och än mer hållbara gästupplevelser

 ”Swedish Welcome är en unik metod riktad till dig som drivs av att utveckla din verksamhet med bättre och mer hållbar gästupplevelser. Rådgivningen ger dig ett konkret verktyg för att kunna vässa dina erbjudanden och samtidigt får du en bekräftelse på det som redan håller en hög nivå.” (Swedish Welcomes webbsida).

Nu är det  åtta företag i Glasriket som har genomfört denna metod. Här kommer en kort intervju med två av dem. Det är Målerås Glasbruk AB och Tadah kafferosteri AB.

Målerås Glasbruk AB

Jeanette Fredriksson vid Målerås Glasbruk berättar att när Målerås tackade ja till att medverka inom Swedish Welcome var det med glädje och första tankarna var att ”vad bra att få tips till förbättring”. Personalen var först spända då de inte visste när rådgivaren (kunden) skulle komma och genomföra ett hemligt besök. Dock visste de inte heller att det inte bara var det hemliga besöket. Det var också hemliga telefonsamtal och bokningar som var inkluderande. Jeanette med kollegor hade ingen aning om när dessa besök genomfördes utan det var först efteråt när rådgivaren (kunden) hörde av sig via telefon.

Rådgivaren (kunden) kom sedan till Målerås och presenterade sin handlingsplan där samtliga tips var uppräknade. Målerås Glasbruk fick också behålla handlingsplanen. De fick många tips, vissa har de tagit tag i och andra finns på väntelistan. Små och stora.

Jeanette Fredrisksson, Butik & Eventansvarig vid Målerås Glasbruk säger; ”Alla företag skulle behöva detta.
Det handlar om att hjälpa – inte stjälpa!”

Tadah Kafferosteri AB

Julia Skentelbery vid Tadah Kafferosteri berättar att när hon och hennes man Michael fick frågan om att vara med i Swedish Welcome var det självklart. De tyckte det lät väldigt intressant. Julia menar att det är lätt att bli hemmablind och att det är bra att få ett utifrån perspektiv. De fick veta att en rådgivare (kund) skulle ta kontakt med dem – men inte hur eller när. Paret väntade under en period på att denna rådgivare (kund) skulle komma in i butiken. Men, icke – det var en person som bokade en kaffekurs. De fick sedan ett mail från rådgivaren (kunden) som bokade in ett personligt besök. Här fick de information och det diskuterades högt och lågt. De fick behålla sin handlingsplan och använder vissa av tipsen.

Julia Skentelbery , delägare , menar att alla företag har ett behov av förändring. Det gäller att vara öppen och se tipsen som just tips.